SN: El Centurion og Flor de Las Antillas

Vi dunker videre med SN på sigarene fra My Father, og i dag er turen kommet til El Centurion og Flor de Las Antillas. Begge disse er Don Pepin-merker, og er blendet av sjefen sjøl. Don Pepin er en dyktig blender, og han er flink til å gi de forskjellige merkene sine egne personligheter. El Centurion og Flor de Las Antillas er umiskjennelig Don Pepin i stilen, men samtidig veldig forskjellige.

cent1El Centurion Robusto: El Centurion-sigarene består av nicaraguansk Criollo, Corojo Habano og den nye hybriden Sancti Spiritus. Dette er samme frø som brukes på L’Atelier, men her er tobakken dyrket i Nica. Dekkbladet er nicaraguansk soldyrket Criollo 98, et skikkelig mørkt, lekkert og old school dekkblad proppfull av aroma. Atypisk åpning til Don Pepin å være; her er ikke det sedvanlige kryddertrøkket helt i starten. Forholdsvis fyldig sigar med veldig myk røyk. Lær, kakao, tørket sitrusskall, mørke kaffebønner og litt jordtoner. Alt er veldig godt balansert, en helt nydelig sigar.

grandeEl Centurion Toro Grande: En skikkelig kubbe. Såpass store sigarer trenger å være veldig balanserte og sammensatte i aromabildet siden de tar lang tid å røyke. Denne sigaren viste seg å være en tilnærmet perfekt stor sigar. Mørke kaffetoner, tørket sitrusskall, tropisk frukt, lær, og med en lekker tre/jord-greie i bakgrunn. Kraftig og likevel myk hele veien gjennom med tiltagende lær/kaffe mot slutten. Et veldig godt alternativ til f.eks Padrón 7000.

flororbFlor de Las Antillas Robusto: Disse sigarene ble en umiddelbar suksess for Don Pepin da de ble lansert for noen år siden i USA. Pepins mål med disse var å skape en unik, cuban style blend som er litt lettere enn de øvrige sigarene han lager. Alle sigarene fra merket fikk 90+ ratings i Cigar Insider ved lansering for øvrig. Sigaren åpner med et lite kryddersmell som raskt blir borte. Veldig delikat og smaksrik, middels kraftig sigar. Vi noterer aromaer av kaffe, muskat, hvit pepper og søtlige kryddertoner. En elegant nøttearoma er hele tiden i bakgrunnen. Personlig foretrekker undertegnede heller L’Atelier eller La Ley fremfor denne; de er samme type sigarer: Elegante, middels kraftige og komplekse, men Don Pepin-stilen passer bedre på de kraftigere sigarene, Flor de Las Antillas mangler sjarm i vår gane. Mange er dog veldig uenige i dette, og synes denne er noe av det beste de har prøvd.

007-539-0004Flor de Las Antillas Belicoso: Forholdsvis lik robustoen: Kaffe, nøtter, søtlig krydder og hvit pepper, men denne har også en lekker syrlighet som ligger i bakgrunn. Litt mer sjarme i denne i undertegnedes gane. Begge sigarene fra merket er veldig cubanske i stilen, vi hadde ikke nødvendigvis tatt disse som nica-sigarer blindt.

Share
This entry was posted in Nicaragua, Sigar, Sigarvurderinger and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply