SN: Oliva

Oliva er igjen tilgjengelig i Norge, og det var et gledelig gjensyn for mange! Oliva fra Nicaragua er i våre øyne et av verdens beste sigarmerker, og de har alt fra rimelige håndrullede kvalitetssigarer til sigarer helt i toppsjiktet.

Oliva Cigar Family er et virkelig familieforetak som har dyrket tobakk i flere generasjoner. Det startet med Melanio Oliva i Pinar del Rio på Cuba 1886, og fortsetter videre i dag i Nicaragua med sønnesønnen Gilberto Oliva. De er en av få produsenter som gjør alt fra tobakksdyrking til rulling og pakking av sigarene selv. På denne måten har de full kontroll over hele prosessen. Oliva-familien er nå den nest største produsenten av sigartobakk i Nicaragua.

florOliva Flor de Oliva Robusto Maduro: “Billigsigaren” fra Oliva smaker alt annet enn “billig”. Her har Oliva lagt på et pent madurodekkblad utenpå 100% nicaraguansk tobakk, selvsagt long filler. Denne sigaren var den originale Oliva, som familien laget mens de fremdeles kun var en tobakksdyrker- og foredler og ikke sigarprodusent. Middels kraftig sigar med aroma av høy, låve og karamell. Mørk nougat noteres også. Rustikk, men knallgod.

specialgOliva Serie G Special G Perfecto: En favoritt i Norge. Liten perfecto som både er pent priset og har en svært pen aroma! Serie G har innlegg og omblad fra Olivas farmer i Nicaragua, avsluttet med et aromatisk dekkblad fra Kamerun, som gir krydder og en vag syrlighet i røyken som balanserer sødmen fra innlegget perfekt. Sedertre, kaffe, tørt gress og krydder. Hint av sjø. Perfekt når man trenger en liten sigar som likevel smaker “stort”. Dette er for øvrig den perfekte sigaren til kaffe.

26505Oliva Serie V Melanio Short: Kronjuvelen fra Oliva, oppkalt etter gamle pater familias Melanio Oliva. Produsenten jobbet med denne sigaren i det skjulte i flere år, og blenden de endte på består av det beste, vellagrede ecuadorianske dekkbladet de kunne oppdrive, dyrket fra Sumatra-frø, lagt utenpå innlegg på Olivas beste tobakksfarmer. Tobakken har hovedvekt fra Jalapa-regionen, kanskje den av Nicaraguas tobakksregioner som produserer den mest nyanserte og komplekse sigartobakken. All tobakken er lagret hos Oliva i åresvis. Superkompleks og inderlig sigar, helt uten aggresive tendenser. Minner oss om Padróns Family Reserve-sigarer i dette henseendet. Honning, lakrisrot, tørket krydder, kakao, kaffebønner, sjø, med et knallbra preg av tørket frukt i bakgrunn. Mineralitet i rikt monn. Olivas beste noen sinne.

Share
This entry was posted in Nicaragua, Sigar, Sigarvurderinger and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply