Sigarlagring om sommeren, tips og råd

wetcigarDa er vel sommeren i gang de fleste steder i landet, og med den kommer også fuktigere luft. I utgangspunktet er dette bra for sigarene i humidoren, men det er noen ting som er verdt å tenke på.

Først av alt: Temperatur. Siden luftfuktighet er relativt til lufttemperatur, og luften kan holde på eksponensielt mer fuktighet etter hvert som temperaturen stiger, er det viktig at man ikke har sigarene for varmt. Vanlig innetemperatur om sommeren er helt ok, men vær varsom med sollys på humidoren. Direkte sollys kan gjøre den til en liten badstue, og dette er ikke bra for sigarene.

En annen ting å tenke på, er at det ikke blir for fuktig i humidoren. I f.eks 23 grader, er det evig nok med 60% luftfuktighet, spesielt for yngre sigarer. Virker det litt vel fuktig i humidoren, kan man godt ta ut fuktelementet noen dager. Sigarne i humidoren og treverket rundt holder helt fint på fuktigheten i mange dager, avhengig av hva slags humidor man har.

En redning om sommeren kan være Bovedapacks. Disse holder konstant luftfuktighet i beholderen de er plassert i, og virker ved omvendt osmose; ikke bare fukter de luften, men de absorberer også luftfuktighet hvis den stiger over tallet spesifisert på posen. Én eller to Bovedapacks på 65% i humidoren om sommeren er en veldig grei “forsikring” mot ustabile forhold. De kan godt brukes sammen med det vanlige fuktelementet.

Uansett er nøkkelordet stabilitet, både når det gjelder fuktighet og når det gjelder temperatur.

Share
This entry was posted in Tips and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply