Vintage Aurora Barrel Aged og León Jimenes!

Auroras Barrel Aged-serie, som kom på markedet i 2007, blir nå reintrodusert i Norge! Vi har hatt disse i Norge én gang tidligere for noen år siden, men har valgt å satse på 1495-serien isteden de siste årene. Imidlertid ble vi for en tid tilbake informert om at Aurora har sluttet å lage Barrel Aged-serien, og vi klarte å skaffe oss de siste kassene som var tilgjengelig av disse sigarene.

Aurora Barrel Aged-serien ble født i 2002 da Auroras José Blanco eksperimenterte med å lagre deres beste dekkblader i gamle brukte romfat fra den Dominikanske republikk. Aurora hadde fra før av erfaring med å lagre tobakk på denne måten, da fatlagret tobakk finnes i både Preferidos- og 1495-serien. Imidlertid var dette første gangen dekkbladene, den mest aromatiske komponenten på en sigar, ble lagret på denne måten. Sigarene ble introdusert i 2007.

Barrel Aged har nemlig noe så sjeldent og ekslusivt som et dominikansk Corojo-dekkblad, og dette har Aurora lagret på fat i fire år. Dette går utenpå et dominikansk omblad, og innlegget er en blend av vellagrede dominikanske og nicaraguanske tobakker.

Vi har fått to størrelser til landet: Klassikeren Robusto, og No. 4. Den siste er en corona-størrelse av samme format som Serie 1495 No. 4, og har ikke vært i Norge før. Den slankere gauge’en på No. 4 bør gjøre at de lekre aromaene fra dekkbladet får en enda mer prominent plass i aromabildet. Begge sigarene har ligget på lager siden produksjon i 2007, og har fått god tid til å utvikle seg.

Så hvordan smaker Barrel Aged-serien? Vel, den minner om 1495-serien, med all dens kompleksitet og smaksnyanser. Imidlertid er blenden en del anderledes, så sigaren har mer krydder og fylde. Det fatlagrede dekkbladet tilfører toast- nøtte- og trearomaer, samt en nydelig sødme (sødmen kommer fra tobakken, ikke fra fatet). Vi har ikke smakt Barrel Aged på fire år, og vi ser frem til å prøve dem nå som de har fått mer tid på seg og bør være på høyden.

Som nevnt har Barrel Aged dessverre gått ut av produksjon. Aurora har sluttet å dyrke dekkbladene som ble brukt på disse (samme dekkbladene som ble brukt på 100 Años, som også er gått ut), på grunn av kostnadene involvert med å lage dekkbladet på Dominikanske republikk, og den kompliserte og omstendelige prosessen med årelang fatlagring av disse. Kassene vi nå har tilgjengelig er blandt de aller siste som er å få tak i.

————–

Eller er de fleste størrelsene fra Aurora og León Jimenes tilbake, med León Jimenes Robusto Maduro rullet i 2001 som høydepunkt. Dette er en glemt juvel, se SN under:

León Jimenes Robusto Maduro: Dette er en av de sigarene man alltid kommer tilbake til. Disse er rullet i 2001(!) Blenden er den tradisjonelle, elegante Jimenesblenden, men her har Aurora lagt på et brasiliansk Mata Fina madurodekkblad, som virkelig hever sigaren flere hakk. Forholdsvis lett, men utpreget smakfull sigar med saftig røyk. Aroma av kakaobønner, espresso, litt sort pepper, lær og høy. Flott sødme. Både elegant og dirty på samme tid. En forholdsvis ukomplisert sigar som bare føles “rett”. Svært godt balansert er den også. Blir bedre og bedre innover til siste slutt.

 

Share
This entry was posted in Sigar and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Vintage Aurora Barrel Aged og León Jimenes!

  1. Tridon says:

    Robusto Maduro ser og høres veldig bra ut. Når forventes det at den kommer i butikken, og hva vil prisen være omtrentlig? For mine øyne ser de fleste Maduro-sigarer fanastiske ut.

Leave a Reply