SN: Navarre Aramis og Porthos

Navarre er en outsider i sigarverdenen, men en helt unik outsider. Her er det franske tobakksfrø dyrket i Frankrike som gjelder, og sigarene er selvsagt også rullet i Frankrike, nærmere bestemt i Navarrenx i Baskerland, et område som har tilnærmet perfekt terroir for tobakksdyrking; Navarre lager til og med noen av de lekreste dekkbladene vi har sett, imponerende! Les mer om Navarre her. Navarre-tobakken er spesiell, og den lagrer helt fantastisk godt. Den er nesten uten sidestykke, så vidt vi kan skjønne, når det gjelder lagringskapasitet og utvikling over tid. Dette er sigarer som er gode nå, men de kan ligge i flere tiår. Vi røkte for ikke lenge siden noen fra den første produksjonen i 2006, og de hadde utviklet seg veldig bra, og hadde mye, mye mer å gå på. Så en kasse Navarre er et hot tips hvis man har lagringsprosjekter på gang.

Klassikeren Navarre Robusto har fått nytt navn, Aramis. De har nå fire sigarer i porteføljen, og har oppkalt sigarene etter protagonistene i Dumas’ De Tre Musketerer. Very French indeed. Porthos er en helt ny sigar, en Grand Robusto.

Navarre Aramis Robusto: Dette er sigarens svar på kvalitetschampagne. Utrolig smaksrik, men også svært raffinert og subtil. Sigaren har en lekker jordlig dybde, med aroma av tørr jord,  lettbrent kaffe, blomster og friske og tørkede frukter. Pent kakaopreg på bakenden, og et vagt hint av lakris, kanel og pepper også. En unik sigar som ikke smaker som noe annet.

Navarre Porthos Grand Robusto: Denne har en litt annen blend enn Robustoen. Porthos er en del lettere i aromaen, faktisk ganske rund. De subtile aromaene av frukt og blomster kommer enda tydeligere frem her, og sigaren har noe mindre krydderpreg. Ettersmaken er eviglang og har et lekkert preg av toast og toffee.

Share
This entry was posted in Sigar, Sigarvurderinger and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply