Julesigarguide!

Julen er for mange sigartid, enten man røyker sigar ellers i året også, eller man kun røyker i julens lune varme. Det er kanskje spesielt for de som røyker sjeldnere at det kan være vanskelig å finne akkurat dèn sigaren som passer best. Så her følger først en liten guide til hva som passer å røyke i julen.

Norsk julemat er jo ikke akkurat av den lette sorten, og måltidet blir ofte både akkompagnert og etterfulgt av sterk drikke i tillegg. Dette kompliserer sigarvalget noe; en florlett sigar som best passer til en lunch i solen, vil neppe bidra med noe mer enn litt godlukt i stuen. Hvis man vil runde av et godt julemåltid på en ypperlig måte derimot, bør man velge noe med litt mer futt og dybde. Man vil ha noe som både skjærer gjennom matens fett, og takler f.eks. en søtlig cognac, som mange vel drikker i julen.

Her følger så noen forslag til julesigar. I likhet med vin, får man stort sett det man betaler for når det gjelder håndrullede kvalitetssigarer. Det man får igjen for pengene i en dyrere sigar, er markert dypere smaksbilde og mer kompleksitet, men rimeligere håndrullede kan såvisst gi fine smaksopplevelser også. Her er det egentlig mer snakk om matching enn om nivå: Å røyke noe supereksklusivt men mildt etter et bedre julemåltid er neppe en god ide – da vil en kraftig og rimelig sigar gi et bedre resultat i kraft av bedre å komplimentere resten av måltidet og drikken man velger.

Oliva Serie O No. 4: Enkel, men godt balansert og smaksrik sigar som ikke er det grann aggressiv. Fin sødme i røyken. Flott sigar til “norske” cognactyper.

Aurora Serie 1495 Robusto: Svært smaksrik og mangefasettert sigar som har kropp nok til å takle både brennevin og ribbe. Fin syre i røyken som balanserer norsk julemat fint, samtidig som sødmen i sigaren avrunder det hele på en flott måte.

Don Pepin Garcia Blue Imperiales: Knallsigar fra Don Pepin, som passer utmerket etter et større måltid med mye attåt. Flott fruktighet, litt nøtter, pent krydder i en sigar i fullkommen balanse.

Padrón 45 & 46 Years Family Reserve: Limited Edition-sigar fra Padrón, laget av den eldste tobakken familien har på lager. Dette er fyldige sigarer med stor smaksrikdom og kompleksitet. En flott avslutning på julekvelden.

Ta gjerne kontakt med oss ved spørsmål vedr. valg av sigarer til høytiden. God jul og godt nytt år!

Share
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply