SN: Ramon Allones Specially Selected

Ramon Allones Specially Selected, bedre kjent under akronymet RASS, har for mange kjennere alltid vært den ultimate cubanske sigaren. Produksjonen – sigaren rulles visstnok fremdeles på Partagas-fabrikken – er forholdsvis liten, og den har vært utsolgt fra Habanos Nordic en god stund nå. Imidlertid er den nå tilbake, og det med en helt forskrekkelig boksdato: NOV 10! Så vær obs på at disse er purunge, og ikke i nærheten av å vise sitt fulle potensiale. Når denne sigaren har fått 4-5 år på seg (og gjerne mer), er den som en “Greatest Hits” over cubanske sigarer; den har fylden til Partagas, gresset til Cohiba, frukten til Romeo og mineraliteten til Rafael Gonzales.

Ramon Allones Specially Selected (NOV 10): Lyst og lekkert dekkblad. Åpner med kanel, tanniner, tanniner, tanniner og tanniner på en bakgrunn av tanniner. Roer seg etter en cm, og man kjenner igjen RASS-blenden. Virker ikke som den er forandret siden forrige produksjon, puh. Den umiskjennelige kompleksiteten i denne sitter rimelig langt inne på dette stadiet, men den kan anes langt bak. Uansett: Aroma av frukt, nøtter, kanel, gress, sjokolade og tang. Kunne godt ha hatt litt mer jordpreg, men dette kommer seg etter noen år. Tanninene ligger bak gjennom hele sigaren og ødelegger sigarens balanse og subtilitet. Legg innerst i humidoren i minst ett år, helst tre.

Share
This entry was posted in Sigarvurderinger and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to SN: Ramon Allones Specially Selected

  1. Pingback: Godbiter fra Cuba! | Sigarprat.no

Leave a Reply