SN: El Triunfador

El Triunfador var den første sigaren Don Pepin Garcia laget for Pete Johnson (Tatuaje), og blenden var et kompromissløst uttrykk for akkurat slik Pete ville at en sigar skulle være for ham personlig. Den kom også i hans favorittstørrelse, lancero. Denne sigaren lages fremdeles i et lite kvanta hvert år, og vi har fått noen få kasser hit til Norge. I den senere tid har El Triunfador-merket blitt utvidet med flere størrelser, og disse har egne mavebelter og en annen blend enn den originale lancero’en. El Triunfador er et eldgammelt cubansk merke som ikke lages lenger, så nå er merket relansert av Johonson, med originale mavebelter, bokser og størrelser. Disse sigarene er blendet for å være mest mulig lik slik man tror disse sigarene smakte originalt på begynnelsen av 1900-tallet, og lages med eldgamle cubanske tobakksfrø cubanerne har sluttet å bruke for lenge siden. Vi har foreløpig tatt inn én størrelse i denne serien, en liten petit corona.

El Triunfador Lancero Limited: Mørkt, glinsende Connecticut Broadleaf dekkblad som lukter helt nydelig og ser enda bedre ut. Pigtail, slik en lancero skal ha. Tørr og gammeldags røyk med aroma av pepper, tre og lær. Hint av kardemomme og låve. Spenstig syrlighet i røyken, og lite sødme. Dette er en sigar for kjennere, både på størrelse og smak. Noe av det bedre jeg har røkt på en god stund.

El Triunfador No. 5: Mellombrunt, soldyrket Habanodekkblad. Lekker triple cap, svakt box pressed. Hadde jeg fått denne blindt, hadde jeg vært 99% sikker på at denne var cubansk. Skikkelig tangy røyk, minner veldig om Montecristo. Pepper, tre og lær. Hint av frukt under. Denne ble røkt til fingrene ble varme.

Share
This entry was posted in Nicaragua, Sigarvurderinger and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply