Sigarhatten #14, Aurora Petit Corona

Neida, vi har ikke glemt hatten! Vi har fått inn en del nyheter siden hatten ble fylt av lapper, og flere ting kommer om ikke lenge, så vi vil fylle på med noen fler lapper til neste gang. Nå trekker vi imidlertid årets første sigar: Aurora Petit Corona!

La Aurora er den eldste sigarprodusenten på Den dominikanske republikk, og i motsetning til mange andre produsenter i landet, har de holdt seg på samme sted siden starten i 1903. De har en forholdsvis stor produktportefølje, men Petit Coronas tilhører standardserien deres. Dette er håndrullede kvalitetssigarer som gir mye for pengene. Tobakken i innlegg og omblad er dominikansk, med et lekkert dekkblad fra Kamerun. Undertegnede synes gjerne disse dekkbladene er noe mer spennende enn Connecticut Shade, som ofte benyttes på dominikanske sigarer.

Aurora Petit Corona: Ganske liten petit corona, kjempefin størrelse for en rask kvalitetssigar. Mild og behagelig, men veldig smaksrik. Aroma av nøtter, sjokolade (ikke bitter), tørket skogssopp og litt vanilje og muskatnøtt. Avdempet og behagelig sødme. Lenge siden jeg har smakt denne nå, ble overrasket over hvor bra den egentlig er. 87p.

Share
This entry was posted in Sigarvurderinger and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply