Santa Clara 1830 Grand Cru Gourmet de Luxe

Da var sigarene fra Santa Clara tilbake på lager, sammen med humidorene fra Park Lane (samme produsent). Santa Clara er en av Mexicos største produsenter av håndrullede premiumsigarer, og sigarene deres kan vel oppsummeres slik: Milde og behagelige, perfekt håndverk og veldig lave priser. Dette har gjort sigarene svært populære i Norge.

Denne gangen lurte Santa Clara på om vi ville prøve noen kasser av deres nyeste sigar, Grand Cru Gourmet de Luxe. Det ville vi jo, og idag fikk vi testrøkt den. Først et lite ord om innpakningen: Den er rett og slett den lekreste vi har sett (nest etter Behike BHK 52). Sigarene kommer i rødbrune glasshylser, i en egen lekker humidor. Flotte greier.

Tobakken brukt i sigaren er: Innlegg av medio tiempo (wow!) og ligero fra San Andres i Mexico, og Piloto Cubano fra Dom. rep. Dekkbladet er Habano fra Ecuador. Disse sigarene var mildt sagt nyrullet, boksen var stemplet med 08 OCT 10, og når vi åpnet røret steg en duft av høy, gjødsel og ammoniakk opp, akkurat slik det skal være med en helt nyrullet sigar. Sigarer skal som kjent røykes straks etter de er rullet, eller etter minimum ett års tid (ikke røykes det første året altså), og denne smaker akkurat som den er kommet rett fra rullebordet! Det kan virke som sigarene er dyttet ned i glasstuben med gummipropp rett etter de er rullet, og derfor har holdt seg så ferske. Fiffig.

Sigaren brenner perfekt og er veldig mild, men den har en veldig fin munnfølelse og lengde i smaken de andre Santa Claraene mangler. Aroma av høy, nøtter og urter. 87p.

Share
This entry was posted in Sigarvurderinger and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Santa Clara 1830 Grand Cru Gourmet de Luxe

  1. DeadMule says:

    He-he, “fresh rolled”, altså? Ikke dumt som konsept.

Leave a Reply