Nye sigarer fra Oliva

Vi ble svært fornøyde med de tre nyhetene som kom denne uken, alle fra Oliva. Dette merket selger vi stadig mer av, noe som ikke er overraskende når man ser på forholdet pris/kvalitet som disse gir.

Oliva har tre hovedserier: G, O og V. I tillegg har de eksklusive Master Blends og billigserien Flor de Oliva, og de lager også Cain og NUB. Alle sigarene i hver serie smaker forholdsvis likt, men det er klare forskjeller der likevel. Serie G er de letteste sigarene Oliva lager, men ikke spesielt milde. Gjennomgående kan det sies at disse er noe rustikke i smaken, med et veldig snasent krydderpreg på en bakgrunn av kaffe, tre og litt tørket høy. Serie O er fyldigere, men mykere i røyken. Disse er noe mer raffinerte, og krydderpreget er nedtonet til fordel for bønnearomaer (kaffe/kakao). De har tidvis også hint av hvetebakst.

Serie V er kraftige men svært smoothe sigarer, og her begynner Olivasigarene å vise kompleksitet. Mange lag med aromaer, med nøtter, kaffe, sedertre og litt tørket frukt som fellesnevnere. Master Blends er laget av den beste tobakken Oliva dyrker, lagret lenge, og er svært nyanserte sigarer for kjennere. Kraftige saker, men svært delikat. Vi får ofte assosiasjoner til mango og pasjonsfrukt av disse. Prisen er rimelig høy på disse, men da kan man jo spe på med Flor de Oliva, som er rimelige sigarer med masse personlighet. Disse er noe rustikke (låve og høy kommer inn i hodet når vi røyker disse), og har ellers klart aroma av kakao, kaffe og mørk sjokolade.

De tre nyhetene våre fra Oliva: Cain F 654 Torpedo, som er en skikkelig knallert av en sigar. Kraftig, krydret, veldig mineralsk – rett og slett den perfekte Islaywhisky-sigaren. NUB 358 Habano imponerte også, med tykk, saftig røyk preget av tre- og muskataromaer. Størrelsen gjør dette til en utmerket tursigar, samtidig som den er så tykk at man får masse røyk (et must utendørs). I tillegg droppet vi Serie V Torpedo, og tok heller inn Serie V Belicoso. Eneste ytre forskjell mellom disse er at sistnevnte er en tomme kortere. Imidlertid er Belicosoen en mer vellykket sigar enn Torpedoen, som av og til var litt platt. Beli’en er den første Serie V vi har smakt fruktnoter i, passer helt fortreffelig i blenden.

Share
This entry was posted in Nicaragua, Sigar and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply