Testutvalg: Villiger!

Villiger-Cigars-LogoVi har nå tatt inn en ørliten mengde sigarer fra sveitsiske Villiger på test. Villiger er en av Europas eldste produsenter av sigarer, og har holdt koken siden 1888. I motsetning til nesten alle de gamle sigarprodusentene i Europa, som for lengst er kjøpt opp av giganter som Scandinavian Tobacco Group og British American Tobacco, er selskapet fremdeles 100% i Villiger-familiens eie.

Villiger har vært tilgjengelig i Norge i åresvis, men da kun de små maskinrullede sigarene og sigarilloene, som er kjent som noen av de aller beste innenfor denne kategorien. Villiger har nå lansert to nye serier sigarer, som vi er blitt distributør av i Norge. Den ene er 1888-serien, Villigers første håndrullede sigarer. Den andre er en serie store maskinrullede sigarer av svært høy kvalitet.

edfbnhde1888-serien er håndrullet på Den dominikanske republikk under Villigers strenge kontroll, og er 100% blendet av Villiger selv. Den er selvsagt long filler. Dekkblad er som seg hør og bør Connecticut Shade, mens innlegget er hemmelig. Når man vet hvor lang erfaring med sigarblending Villiger har, og man også vet at familien sitter på enorme lagre av tobakk, skjønner man at dette er en original blend. Sigarene kommer i fire størrelser: Corona, Torpedo, Robusto og Short Robusto.

Villiger Blue TubeTube-serien består av tre maskinrullede kvalitetssigarer: Black, Blue og Red. Black har et kostbart dekkblad dyrket på Sumatra i Indonesia og en hemmelig blend. Blue har det samme dekkbladet som Black, men innlegg er 100% cubansk tobakk (Villiger har gode kontakter på Cuba). Red er tilsatt en anelse vanilje, kan være kjekt i julen for de som røyker sigar kun én gang i året?

Vi liker sigarene svært godt, og det blir spennende å se hvordan de mottas i Norge. Prisene er gode, spesielt med tanke på at de ligger i tuber, som alltid gjør en sigar en god del dyrere.

Share
This entry was posted in Sigar and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply