SN: Oliva

Det er Olivatid! Det er en stund siden disse har vært inne dessverre, men nå er de tilbake, og vi satser på at disse kommer inn mer regelmessig i tiden fremover. Oliva er en av de største og mest erfarne sigartobakksdyrkerne i verden, og er fremdeles familieid. I tillegg til å selge tobakk til de fleste av verdens største sigarprodusenter, lager de også sine egne superbe sigarer, som dere alle sikkert vet. Se under for SN på sigarene! SN på V-serien kommer om noen dager.

florOliva Flor de Oliva Robusto Maduro: “Billigsigaren” fra Oliva smaker alt annet enn “billig”. Her har Oliva lagt på et pent madurodekkblad utenpå 100% nicaraguansk tobakk, selvsagt long filler. Denne sigaren var den originale Oliva, som familien laget mens de fremdeles kun var en tobakksdyrker- og foredler og ikke sigarprodusent. Middels kraftig sigar med aroma av høy, låve og karamell. Mørk nougat noteres også. Rustikk, men knallgod.

Oliva Serie G Special G Perfecto: En favoritt i Norge. Liten perfecto som både er pent priset og har en svært pen aroma! Serie G har innlegg og omblad fra Olivas farmer i Nicaragua, avsluttet med et aromatisk dekkblad fra Kamerun, som gir krydder og en vag syrlighet i røyken som balanserer sødmen fra innlegget perfekt. Sedertre, kaffe, tørt gress og krydder. Hint av sjø. Perfekt når man trenger en liten sigar som likevel smaker “stort”. Dette er for øvrig den perfekte sigaren til kaffe.

gwwgwOliva Serie O Robusto Maduro: Sammen blenden som Double Toro Maduro. Litt lettere i profilen, men fremdeles en forholdsvis kraftig sigar. De samme aromaene som Double Toro gjør seg gjeldende, men sigaren har litt mer sødme og litt mer fremtredende krydderpreg.

NUB 464 Maduro Torpedo: Rik aroma, men mangler litt dybde. Nøtter, lær, flint og blomster. Virker noe ubalansert i smakene. Egner seg ypperlig til kraftig whisky (hvor den er en av de bedre sigarene vi vet om). Alene er vi ikke så sikre.

Cain Maduro Torpedo: For et utseende det er på denne sigaren! Tørt men smidig, nesten sort Mata Fina-dekkblad fra Brasil som ser ut som noe som kommer fra en låve. Sigaren lukter også skikkelig fjøs før tenning. Intenst smakfull røyk, men absolutt ikke overveldende. Litt tørr i røyken, men veldig god munnfølelse. Mineralsk aroma, blomster, kanel, edeltre, fattoner, gjørme og fjøs. Elegant og subtil underliggende sødme. Hvis man er glad i whisky, spesielt Islay, er dette et safe bet.

Cain F Torpedo: Den “originale”Cain, som ikke kom i produksjon før i fjor, siden Oliva trodde den ville bli for meget selv for herdede ganer. Tross den veldige kraften, er denne godt balansert. Nøtter, kakao, bark, mineralitet, toast. Paradoksalt nok noe saftigere og rundere i røyken enn de andre Cain-sigarene.

Cain Daytona Torpedo: Ren Jalapa ligero! Litt lettere enn de andre Cain-sigarene, men med mer subtilitet og eleganse. Kanel, nøtter, vanilje, sitrusskall og litt krydder på bakenden. Denne liker vi.


ere3wCain Habano Torpedo: 
Denne har samme blend som Maduroutgaven, men et flott soldyrket Ecuadoriansk Habano-dekkblad ytterst. Dette forandrer sigaren radikalt; flott sødme i røyken, med et vell av aromaer: Vi noterer kaffe, hvit pepper, lær, søte frukter, og bakst. Fyldig denne også, men veldig smooth.

Share
This entry was posted in Sigar and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply