SN: Chinchalero Reserva de Oro Epicure No. 2

Horizon Cigars, startet av britiske John Atherton, står bak merkene Chinchalero og La Rica. Målet har alltid vært å lage ordentlig gode sigarer til en fin pris. Begge disse merkene har vært kjent for nettopp dette i Norge i en årrekke. Så hvordan går det når Horizon lanserer den dyreste sigaren de lager, Chinchalero Reserva de Oro? Horizon er ikke fremmed for å lage regelrette supersigarer; vi hadde for noen år siden et knippe sigarer i den ekstremt eksklusive og heftige Reserva del Presidente-serien de laget ved én anledning. De siste av disse røkte vi i fjor, og de står som noe av de beste vi noen gang har røkt.

Vi skal ta en prat med Atherton når vi treffer ham i september ang. hva slags tobakk Reserva de Oro-serien lages av, for denne var god.


sfgjhChinchalero Reserva de Oro Epicure No. 2: 
Sigaren ser lekker ut og dufter aldeles fortreffelig før tenning. Vi kan si med én gang at denne er en av de største overraskelsene vi har testet på sigarfronten på veldig lenge! Perfekt rullet og med perfekt brenning varter sigaren opp med et komplekst men likevel tilgjengelig smaksbilde: Nøtter, kaffe, krydderkake, toffee, bær, tørr jord og litt kanel. Helt nydelig og god balanse, alt er godt avstemt med en middels fylde. Det litt merkelige er at denne ikke smaker som den er laget av nicaraguansk tobakk. Blindt hadde vi vært villige til å sette et par hudrelapper på at denne var laget av fortrinnsvis cubansk tobakk. Det er noe med den jordlige dybden i røyken man finner i cubansk tobakk; jordligheten i tobakk fra Nicaragua har som regel et mer mineralsk preg. Uansett, dette er en kanonsigar, og prisen tatt i betraktning blir det bare enda bedre. Vi liker.

Share
This entry was posted in Sigar, Sigarvurderinger and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply