SN: Madrigal og Capa Flor

Gode og rimelige sigarer er noe de fleste selvsagt liker, og Santa Clara fra Mexico har forsynt oss med slike i et tiår nå. Selv om sigarene fra merket er av svært høy kvalitet, er det mange som synes de blir litt vel milde i aromaen – Santa Clara har alltid vært lette og runde sigarer som er svært lettrøkte.

Nå har imidlertid Santa Clara lansert to nye sigarmerker med nye og spennende blends, og denne gangen er det snakk om kraftigere sigarer! De har hanket inn nicaraguansk kvalitetstobakk (Viso Estelar), og blandet den med sin egen tobakk fra San Andres-dalen. Madrigal har også en andel tobakk fra Dom. rep. i innlegget. Dekkbladet på begge sigarene er selvsagt det klassiske madurodekkbladet fra Santa Clara selv, som mange produsenter benytter på sine madurosigarer, da de er blandt verdens beste, og gir en uovertruffen dybde og aroma til enhver blend.

De to merkene det er snakk om er Madrigal og Capa Flor. Vi har tatt inn én sigar fra hvert merke til test, og begge er Short Robusto’er med det utmerkede mexicanske dekkbladet.

madMadrigal Short Robusto Maduro: Lekkert og litt rustikt utseende på sigaren. Lukter stall og jord før tenning. Åpner først med masse lær og lite krydder. Etter hvert kommer et svært smakfullt krydderkakepreg inn i bakgrunn, og røyken er middels kraftig, og veldig rund og kremet. Utmerket balanse. Vi noterer urter, espresso, lær, kakao, krydderkake og bakst. Helt vanvittig bra sigar til prisen, perfekt når man vil ha en liten sigar med masse smak og personlighet. Bravo Santa Clara!

dbdCapa Flor Short Robusto Maduro: Santa Clara er veldig stolt av Capa Flor, og det med rette. Åpner med krydder og treverk, ganske kraftig, men roer seg ned etter noen minutter og forandrer seg til en virkelig nydelig sigar. Litt kraftigere enn Madrigal, som som denne er den noe rustikk i aromaen, men likevel raffinert. Bakst, kakao, krydder, stall og jord. Flott balanse, og en innsmigrende tobakkssødme. Et funn!

———————————-

Vi har ikke hatt anledning til å teste disse før nå, og her er vi rett og slett mektig imponert over hva Santa Clara klarer å levere til denne prisen. Begge sigarene er smoothe, smaksrike, komplekse, godt balanserte og svært smakfulle. De er kanskje ikke det aller siste hva subtilitet angår, men det gjør absolutt ingenting når de er så sjarmerede og har en så sterk personlighet og et eget uttrykk. Madrigal er litt lettere enn Capa Flor, men her må man neste prøve begge, vi tror man vil bli svært positivt overrasket!

 

Share
This entry was posted in Nicaragua, Sigar, Sigarvurderinger and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply