SN: Alec Bradley

Endelig er Alec Bradley tilbake! Lang leveringstid fra produsent kombinert med veldig stor etterspørsel har gjort at disse har vært utsolgt en stund nå dessverre. Men nå er de tilbake i betydelig kvanta. Sigarene under er de vi har valgt å lagerføre denne gangen, og vi synes de utgjør det mest spennende merket har å by på.

black_market_robusto_smAlec Bradley Black Market Robusto: Veldig fin søtlig og nøtteaktig aroma før tenning. Tobakken som brukes i denne er en spennende blend av tobakker fra Honduras og Panama, med et omblad fra Sumatra og et mørkt, langtidsfermentert dekkblad fra Jalapa i Nicaragua. Sigaren varter opp med en glassklar smaksprofil av kvalitetstobakk, med en betydelig underliggende kompleksitet. Vi noterer kakao, espresso, kanel, kardemomme og gammelt lær. Aromaen er ganske unik, og vi mistenker at det har mye å gjøre med innlegget fra Panama. Veldig interessant sigar, som er delikat og smaksrik på samme tid. Smooth røyk med en svært behagelig ettersmak.

black_market_gordo_smAlec Bradley Black Market Gordo: En sværing, 6″x 60. Samme tobakker som robustoen, men blenden er noe annerledes. Litt mer krydder, litt mer kraft og kompleksitet, men samtidig er den kanskje enda smoothere. Man har litt fler instrumenter – dvs anledning til å bruke flere tobakker i innlegget – å spille på når sigaren er såpass tykk. Kanel, hvit pepper, kaffebønner, kakao, julekake og lær. Veldig bra!

nanodAlec Bradley MAXX Nano: Liten sigar som passer når man ikke har mye tid. Som vanlig fra AB har sigaren en svært interessant blend: Innlegg fra Colombia, Nicaragua, Honduras og Mexico, omblad fra Costa Rica, og dekkbladet er et mørkt Habano fra Nicaragua. En kosmopolitt! Absolutt mye smak i denne, men svært god balanse. Aromaen er veldig toasty, og røyken har et litt kremet preg. Mørk sjokolade, jord og søtlig kakao avrundet med et fint krydderpreg. Vagt søtlig og veldig bra ettersmak. Denne er vanskelig å slå når man skal ha en liten sigar til denne prisen.


tempus1Alec Bradley Tempus Centuria: Lukter mango, svisker og kumøkk før tenning. Ganske rett frem i starten, med aroma av lær, pulverkaffe, spisskummen og edeltre. Litt syrlig i røyken, og lite sødme i starten. Noe mer tobakkssødme etter hvert. Disse er bedre balansert og mer interessant enn de vi fikk forrige gang; litt vrangere enn Prensado, men belønner kanskje den interesserte røykeren desto mer.

prenstorpAlec Bradley Prensado Torpedo: En flott, box-pressed torpedo (eller pyramide som formen egentlig heter). Innlegg fra Honduras og Nicaragua, og et superdekkblad fra Trojes i Nicaragua – som lukter helt vanvittig godt. Fyldig og smooth samtidig. Toffee, krydderkake, karamell, lær, tropisk frukt og mørk sjokolade. Veldig god balanse, en fin syrlighet som balanserer sødmen helt perfekt. Lang og frisk ettersmak.

prensado_churchill_smAlec Bradley Prensado Churchill: Dette er supersigaren som vant Cigar of The Year 2011 i Cigar Aficionado, med hele 96 poeng. Det er en poengsum vanligvis reservert for sigarer fra Padrón. En fysisk lekker sigar, med en flott box press. Før tenning varter sigaren opp med hasselnøtter, rosiner, tropiske frukter og rødt kjøtt. Aroma av toffee, frisk frukt, karamell og krydderkake. Fantastisk godt balansert; spesielt syre/sødme er helt spot on. Muligens den beste ettersmaken i en sigar noen sinne. En opulent, smooth og aldeles fantastisk nydelig sigar som bare ikke går an å legge fra seg.

Share
This entry was posted in Sigar, Sigarvurderinger and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply