Sigardryss fra My Father!

Vi har nettopp fått inn en større forsendelse fra My Father Cigars i Nicaragua. Dette er Don Pepin Garcias selskap, som produserer både Don Pepins egne merker, og merkene til Pete Johnson (Tatuaje og L’Atelier). Fabrikkene, som heter El Rey Del Los Habanos, ligger i Estelí, Nicaragua og i Miami. I tillegg til de kjente og kjære sigarene fra produsenten, er det nå også kommet en rekke spenennde nyheter. My Fathers portefølje er formidabel, og vi har forsøkt å plukke det beste de har å by på.

DP_Father_webDon Pepin Garcia er tidligere master blender på Cuba, og har stått for blenden i en rekke cubanske sigarer opp gjennom årene, bl.a. Montecristo og Cohiba. I 2001 emigrerte han til Nicaragua, og så til Miami, hvor han startet sin egen fabrikk, El Rey Del Los Habanos, og begynte å produsere sigarer under sitt eget navn, fortrinnsvis med nicaraguansk tobakk. Sigarene ble på kort tid en stor suksess, og en søsterfabrikk i Nicaragua ble opprettet. Don Pepin lager sigarer han liker selv, og alle seriene hans er forholdsvis “cubanske” i stilen mht fylde og smaksrikdom. Imidlertid er kontruksjon og kvalitetskonsistens uovertruffen. Og i tillegg kommer selvsagt Nicaraguas unike terroir for tobakksdyrking, som gir sigarene en helt spesiell personlighet.

Tatuaje Sleeve LogoTatuaje er et amerikansk/nicaraguansk sigarmerke som ble opprettet av den amerikanske hardrockgitaristen, vinelskeren og sigarkjenneren Pete Johnson. På kort tid gjorde merket braksuksess i USA, og det har blitt svært populært i Europa, selv om distribusjonen er liten her. Sigarene rulles på El Rey Del Ros Habanos-fabrikkene til Don Pepin Garcia i Miami og i Nicaragua. Tatuaje-sigarene er forholdsvis “old-school” kubansk, både i smak og innpakning. Det betyr minimalistisk innpakning og mavebelter, og en smak som er alt annet enn minimalistisk; Tatuaje er komplekse, fyldige og smaksrike sigarer med et smaksbilde som gjør at de står alene i sigarverdenen.

Avion-FeaturedFausto ble lansert i 2012, som en kraftigere versjon av Tatuaje. Blenden er ifølge Pete identisk med den legendariske T110, som var en sigar det ble rullet 5000 sigarer av for en sigarsjappe på Hawaii i 2009. “T” står for “Thermonuclear”, og 110 refererer til sigarens lengde i millimeter. Undertegnede har hatt gleden å røyke én T110, som var intenst kraftig, men balansert og med et vell av smaker. En av de beste Tatuaje man har hatt gleden av å røyke. På grunn av statusen T110 oppnådde, bestemte Pete seg for å lansere blenden som et eget sigarmerke, som da fikk navnet Fausto etter et gammelt cubansk sigarmerke , oppkalt etter protagonisten i en klassisk tysk legende, som inngår en pakt med djevelen om å bytte sin egen sjel mot allvitenhet og all verdens jordlige gleder. Disse sigarene er altså så gode at man må selge sjelen sin til fanden selv…..Sigarene består av ligerotobakker fra Jalapa og Estelí, med et mørkt Habanodekkblad fra Ecuador utenpå. Under Fausto-paraplyen kommer også en sigar som heter Avion. Avion er limited edition-sigarer fra Fausto, i perfectoformat. De har ellers den samme blenden som de øvrige Fausto-sigarene. Én vil komme hvert år i tre år, og Avion 13 er den tredje utgaven.

La Casita Criolla er et ganske så sært og uvanlig merke. Navnet kommer i likhet med Fausto fra et eldgammelt cubansk sigarmerke som ikke eksisterer lenger, som Pete Johnson registrerte som varemerke. Boksene og mavebeltene er kopier av disse gamle cubanerne fra 1800-tallet! Pete ville gjøre noe spesielt med navnet; han er veldig glad i den amerikanske tobakkstypen Connecticut Broadleaf, som dyrkes i nettopp Connecticut i USA, og bruker denne som dekkblad på en del av sine sigarer (bl.a. Tatuaje Petit Cazadores Reserva), i tillegg til at den finnes i mindre andel i innlegget i en del Tatuaje-sigarer. Old-school amerikanske sigarer inneholdt gjerne 100% Broadleaf i gamle dager, type de Clinter’n røkte i Sergio Leones spaghettiwesterns fra sekstitallet. Nå til dags blir Broadleaf stort sett brukt til dekkblad, men Jamie Garcia (Don Pepins sønn) kjøper opp større mengder av tobakken hvert år, og ikke all tobakken er god nok til å legges på utsiden av sigaren. Enter Pete Johnson, som rett og slett bestemte seg for å lage en sigar av 100% Connecticut Broadleaf, noe som egentlig er helt uhørt, og neppe har blitt gjort på over hundre år. Tobakken er fermentert i Nicaragua av Jamie og Don Pepin Garcia, slik at fabrikken har full kontroll over sluttresultatet.

flor-de-las-antillasFlor de Las Antillas er det nyeste merket fra Don Pepins My Father Cigars, og gjorde braksuksess umiddelbart etter lansering. Alle sigarene fra merket fikk 90+ poeng i CA. Disse sigarene er blendet litt lettere enn de øvrige sigarene fra Don Pepin, og er regnet som medium+ i body. Sigarene er delikate, smaksrike og komplekse uten å være veldig kraftige.

La Duena betyr “eier” eller “sjef” på spansk, og er Don Pepin Garcias datter Janny Garciagwfa sitt eget sigarmerke. Janny har fått Pete Johnson til å blende en sigar helt etter hennes egen smak, og resultatt ble lansert i fjor som La Duena. Dette er altså ikke en Don Pepin-blend, men en Pete-blend. Her har vi tatt inn én størrelse, en Petit Lancero, som vi håper faller i smak. Vi liker den i alle fall svært godt!

El-CenturionEl Centurion var den store nyheten fra Don Pepin Garcia i 2013. Dette merket er basert på en av de aller første sigarene Don Pepin Blendet i Miami rett etter at han hadde emigrert fra Cuba. I 2007 slapp han så 850 bokser av El Centurion på markedet som en limited edition. Disse har blitt smått legendariske, så da han annonserte at El Centurion, med den samme blenden og det samme designet på mavebelter og kasser, skulle lanseres som fast produksjon i 2013 var det mange som jublet. Tobakken i innlegget er en blend av nicaraguansk Criollo, Corojo Habano og den nye hybriden Sancti Spiritus, og dekkbladet er soldyrket Criollo 98 fra Nicaragua.

urlL’Atelier er en annen svært interessant nyhet. L’Atelier Imports, selskapet bak L’Atelier og Surrogates, ble startet i 2012 av Pete Johnson og hans bror pluss en liten kompisgjeng. Sigarene blendes av Pete og broren og rulles ved Don Pepins fabrikk i Nicaragua. Innlegget består av spesielt utvalgte og lagrede tobakk fra Nicaragua. Dekkbladet er spesielt utviklet av Pete og Don Pepin for akkurat denne sigaren: Det er en hybrid av Criollo og Pelo de Oro (sistnenvte det edleste dekkbladet Don Pepin dyrker), kalt Sancti Spiritus,dyrket av Olivafamilien i Ecuador. Sancti Spiritus brukes utelukkende på disse sigarene. Resultater er en elegant og smaksrik sigar med et unikt uttrykk og en helt egen identitet.

Surrogates er det nyeste merket fra L’Atelier Imports. Merket var opprinnelig en limitedskull edition-produksjon laget på bestilling av Pete Johnson for Dan Welsh, eieren av New Havana Cigars i Ohio, og ble i 2013 lansert som en fast sigar fra L’Atelier. Sigaren er blendet av Pete Johnson, som sier disse sigarene er ment som “limited edition-sigarer man kan røyke til hverdags” for de som “ikke kan få nok av en god ting” – hva enn dèt skulle bety. Tobakken som benyttes er en blend av Nicaraguanske tobakker fra Condega, Esteli og Jalapa, og dekkbladet er Pete Johnson-favoritten Connecticut Broadleaf. Som man kanskje skjønner når man ser sigaren og vet det er en Johnson-sigar, er dette ikke en mild sigar…

Jason-Voorhees-horror-legends-3695875-320-240Den siste utgaven av Petes Monster-serie er også på plass selvsagt! 2013-utgaven i Halloween-serien er laget til ære for Jason Vorhees, gærningen fra Friday 13th-filmene utstyrt med øks og hockeykeepermaske. Jason er en sværing, 7 1/2 x 52, og benytter seg av en tweaket utgave av Petes Avion-blend, dvs at dette er en kraftig sigar. Dekkbladet er i tillegg heftig Connecticut Broadleaf fra toppen av planten. For å beskrive sigarens aroma benytter vi oss enkelt og greit av denne illustrasjonen….

—————————–

Vi kommer tilbake med en grundigere presentasjon av alle sigarene og selvsagt SN på disse i tiden fremover, så følg med!

 

Share
This entry was posted in Nicaragua, Sigar and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply