Cain og NUB Tubos!

Vi skal innrømme at vi kanskje ikke er kjempefans av tubos generelt her på sigarprat; det er ikke noe galt med sigarer i tube i seg selv, men de er ofte dyrere enn ekvivalenten uten tube og tubene er – og dette er jo vesentlig i disse tider – unødvendig søppel når sigaren er røkt opp. Unødvendig søppel er en generell trend som man må gjøre noe med. Går man på butikken, er stort sett alt pakket inn i unødvendig emballasje. Til og med tomater er pakket i papp og plast. Poteter er skylt, noe som ødelegger holdbarheten, og pakket inn i plast. Til og med hermetikk klarer disse idiotene å pakke inn i plast…w00t..?!?

Et tenkende menneske forstår at det er mye lurere å ha et sigaretui liggende hvis man trenger å ha med seg sigarer på innerlommen. Et etui varer evig, med mindre man er på druen og mister det. Og la det være sagt med én gang: Tuber hjelper svært lite med å holde fuktigheten korrekt (selv om cubanerne pleide å skrive løgner om at det motsatte er tilfelle på sine tuber). Det er ikke snakk om forsegling, dèt er bare rør [pun intended], og fuktigheten unnslipper rimelig kjapt fra sigaren selv om den ligger i et aluminiumsrør.

20120209cht0001-editDette var jo rett og slett en KJEMPEBRA start på denne posten, ment for å introdusere Cain og NUB i tuber på det norske markedet… I morgen skal vi skyte oss i foten, og på søndag skal vi klatre opp i et tre med en sag…. Velvel; noen sigarer må man ha i tuber, det er praktisk i enkelte tilfeller, for eksempel på julebord, hvor man garantert kommer til å rote bort sigaretuiet sitt, sammen med alle bankkort, nøkler, briller og kona.

Cain og NUB har altså denne gangen kommet til Norge kledd i aluminium og sedertre. FraTubed_Single_Nub_Maduro_Dominican_Made_Hand_Rolled_Premium_Cigar Cain er det F 550 og Maduro 550 som er tilgjengelig, og når det gjelder NUB har valget falt på 460 Maduro og 460 Habano. De ultratykke, stutte NUB’ene ser faktisk veldig kule ut i tubosversjon. Alle kommer de også i fin kassestørrelse med 12 sigarer. Sigarene er de samme som versjonene uten tuber. Litt generell info om Cain og NUB:

Cain er et unikt sigarmerke. Skapt av Sam Leccia, mannen bak Nub. Dette er en kraftig sigar som består nesten utelukkende av Ligero-tobakk! Derfor kalles den “Straight Ligero”. Ligero-tobakken kommer fra de tre mest kjente tobakkområdene i Nicaragua. Grunnen til at ikke 100% av tobakken er Ligero, er at denne typen tobakk ikke brenner godt/jevnt, slik at annen tobakk er lagt inn for å sikre jevn brenning (men denne tobakken bidrar ikke til smaken). Hemmeligheten er å trippelfermentere Ligero-tobakken, for å få fram alle aromaene. Cain rulles av Oliva ved deres fabrikker i Nicaragua.

Nub-sigarene skapte furore da de ble lansert i 2008. Merket ble skapt av Sam Leicca, mannen bak Cain, og rulles på Olivas fabrikker i Nicaragua. Nub-filosofien er at i en normal sigar er det midtpartiet som er best og har mest smak (“sweet spot”). I Nub-konstruksjonen har man laget en sigar bare av midten på sigaren, så smaken er på sitt beste hele sigaren igjennom. Dette er morsomme og svært smaksrike sigarer som bare må prøves.

Share
This entry was posted in Nicaragua, Sigar and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply