Vår!

Klokken er 09.00, og man slår opp øynene en søndag i mars. Kroppen føles uthvilt. Ute er det knallblå himmel. Man tusler ned og lager en kopp kaffe. Etter litt avislesing er det tid for frokost. Full English i dag: Bacon, to stekte egg, tomatbønner, pølser, ristet loff med smør. Grapefruktjuice og sort te til.

Man skifter til treningstøy. Landeveissykkelen har stått sprengklar siden sent i høst. På med underlag, lange sykkelbukser, sykkellue, skoovertrekk. Lange hansker selvsagt. Dette blir kaldt, men pokker heller, nå skal man ville vårens inntog.

Ute er det bar asfalt, men det er vått. Iskaldt vann kommer inn overalt. Tolv mil på sykkelen, helt alene. Det eneste selvskapet man har er harde biler som farer forbi, og en nummen følelse i hender og føtter. Likevel varmer solen hele tiden, og den minner om at snø og iskaldt vann og smerte er forbigående. Så man tråkker på, rolig og helt perfekt. Timene flyr av gårde, og for hvert tråkk kjenner man alle livets bekymringer forsvinne i det tynne sporet bakhjulet lager på den klissvåte asfalten.

Hjemme igjen er det varm suppe og en lang dusj. Varme tørre klær. Familien. Solen varmer fremdeles, og man setter seg ut på verandaen, og solen steker i ansiktet på beste påskemanér. En iskald pils åpnes. I humidoren har man funnet en tre år gammel Tatuaje Noella. Sigarkutteren glinser i solen. Varm, tykk og fyldig røyk fuller munnhulen med et vell av deilige aromaer. Total avslapning. Total lykke. Vår.

Share
This entry was posted in Sigar. Bookmark the permalink.

One Response to Vår!

Leave a Reply