SN: Nicarao – fire serier

Aldri før har vi sett et sigarmerke oppnå så stor popularitet på så kort tid som Nicarao. Det er en stund siden vi har testet sigarene, og siden de nå har fått litt mer tid på seg (rullet sommeren 2011), er det på sin plass med nye SN. Vi har testet én fra hver serie, pluss billigsigaren Ni22. Alle sigarene hadde perfekt rullekvalitet og brenning. Man kan lese mer om merket her.

Nicarao Ni22: Litt mer rustikt dekkblad enn Clasico og Especial, men likevel pent. Sigaren består av annensorteringsblader fra Clasicoserien. Aroma av høy, tørket frukt og nøtter. Ikke så sammensatt i smaken som de andre, og litt lettere, men en utrolig bra sigar til prisen.

Nicarao Clasico Juanito: Jøje meg disse har kommet seg på et halvt år! Klokkeklar og ren aroma av frukt, nøtter, kanel, jord og kakao. Veldig elegant og innsmigrende, gnistrende balanse. Vi smake en fire år gammel Clasico i fjor, og den var fantastisk bra. Disse sigarene utvikler seg på en flott måte. Nydelig.

Nicarao Especial Torito: Bladene som brukes i Especial-serien er lagret ett år lenger og har gjennomgått en nøyere seleksjonsprosess enn Clasico. Blenden er også noe kraftigere. Fruktpreget er heller litt mer i retning tørket frukt enn frisk frukt på disse. Aroma av tørkede frukter, røstete nøtter, kakao, kanel, edeltre, lær og toffee. Råbra balanse. Bravo!

Nicarao Exclusivo Romeo: Nicaraos toppserie har smaksmessig svært lite å gjøre med de andre seriene. Mørkt madurodekkblad lagret i fem år på disse. Kraftig, kompleks og intens. Aroma av jord, pepper, søle, tørr sten, kaffebønner, lær og låve. Minner en del om Padrón 1926, men er litt mer rustikk.

———————-

Over påske kommer det en rekke nyheter fra Nicarao, noen av dem svært spennende. Stay tuned.

 

Share
This entry was posted in Nicaragua, Sigar and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply