Le Bleu et Le Noir!

I dag skal vi adressere et av livets store spørsmål. Nei, det er ikke “skal jeg velge jobb med hjertet eller hodet?” eller “finnes det én som er den rette?”, men “skal jeg velge blå eller sort Don Pepin Garcia”!

Don Pepin Garcia Black Robusto: Litt lysere dekkblad enn blue. Middels kraftig sigar. Åpner forholdsvis kraftig, men blir raskt veldig smooth. Aroma av tørkede frukter, pepper,  lær, kaffebønner og høy. Litt jord og kakao i bakgrunn. Blir bare bedre og bedre mens den røykes.

Don Pepin Blue Robusto: Kraftigere enn black, men ikke veldig kraftig. Åpner med et smell, og roer seg så raskt ned, i kjent DPG-stil. Veldig forskjellig fra black, men man kan kjenne at samme hjerne har blendet begge. Frisk tropisk frukt, kakao, tang, toast og krydder. Nydelig.

Så: Hvilken skal man velge? Black er mer smooth, mer “hverdagssigar”, men står likevel som en virkelig god, klassisk Robusto. Black er mer “cubansk” i stilen, ved at den har en jordlighet over seg. Blue er mer intens og mer kompleks. Det beste er nok å prøve begge, som med alt annet i livet.

Share
This entry was posted in Sigar, Sigarvurderinger and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply