Arturo Fuente Añejo #50

I 1998 rammet orkanen George karibien med full styrke. Hele Arturo Fuentes dekkbladproduksjon fra det året ble totalt ødelagt, noe som betød null og niks Opus X for en hel årgang.

Fuente er selvsagt en driftig fyr – han hadde vel ikke vært Fuente hvis ikke – så han tok en batch Connecticut Broadleaf-dekkblad fra USA han hadde på lager, kjøpte inn noen gamle romfat, og lot bladene ligge på disse fatene et par års tid. Og vips, så hadde en ny Fuenteserie – Añejo – sett dagens lys. Vi mistenker at blenden ble tweaket noe i forhold til Opus for å komplimentere det nye dekkbladet, men blenden er i all hovedsak den samme. Sigaren ble uansett så populær at Fuente satt den i standardproduksjon.

Disse slippes i svært begrenset antall to ganger i året (én gang for #77 Shark), og er dyre, deilige og opulente sigarer. Shark #77 er svært populær i Norge, og denne gangen er det lillebror #50 Robusto som tok veien til Norge. Blenden og dekkbladet er identisk med #77 Shark, men i et litt mindre og litt rimeligere format. Denne skal selvsagt testes; av en eller annen grunn får man alltid litt ekstra spyttproduksjon når man ser en Añejo, så det blir nok ikke lenge til.

 

Share
This entry was posted in Sigar and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply