SN: H. Upmann Corona Junior

Vi har tatt inn H. Upmann Corona Junior igjen, etter et fravær på noen år. De som har vært tilgjengelige de siste årene har alltid vært såpass blodferske at de ikke er røykbare enda, men denne gangen var de tilgjengelige for oss med boksdato februar 2011, så da tok vi den inn. H. Upmann er et av de cubanske sigarmerkene der blendene kanskje har forandret seg minst de siste årene. Som de fleste cubanske sigarer har sigarene blitt en del mildere enn de var tidligere, men selve essensen i blenden på H. Upmann er ikke forandret. Her er det fremdeles ren, klokkeklar cubansk tobakksaroma som gjelder.

H. Upmann Corona Junior (FEB 11): Forholdsvis liten sigar, nett og klassisk format. Åpner noe rotete, men roer seg raskt ned til klassisk H. Upmann. Ikke spesielt kompleks (Upmanns trenger som regel mange år på å utvikle dette), men svært behagelig og ærlig. Vi noterer nøtter, litt kremethet i røyken, hint av gamle kaffebønner og tørr jord. Behagelig tobakksødme i bakgrunn. Veldig “rett frem”, gammeldags cubansk tobakksaroma.

Share
This entry was posted in Sigar, Sigarvurderinger and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply